2022.11.21.

Új beszélgetős műsort indít a Rádió Dikh

Új műsort indít útjára a 100.3 Rádió Dikh, az „Anekdota” minden péntek este 18:00-tól lesz hallható.

A beszélgetéseket Maka Gyula színész, a Fővárosi Nagycirkusz konferansziéja vezeti, aki munkája miatt jónéhány színházban megfordult már és megannyi előadóművésszel találkozott az évek során.

Az előadások utáni anekdotázások a legkedvesebb emlékei közé tartoznak. A műsoron keresztül ezt a zsibongó művészvilági hangulatot szeretné közelebb hozni a hallgatókhoz is. „A legjobb, legviccesebb, sokszor a legmeghatóbb történetek az előadások után peregnek ki a büfében, a kulisszák mögött. Számtalan ilyenben volt részem, köztük az egyik legemlékezetesebb a Mikó Istvánnal való, előadás utáni beszélgetésem volt. Sok mindenről beszéltünk, köztük olyan történetek, tanácsok, útmutatások is elhangzottak, amiket a mai napig alkalmazok. Bízom benne, hogy ezeknek a meghitt beszélgetéseknek sikerül újra divatot teremteni és a hallgatók is részesei lehetnek annak, ahogy egy-egy színész, zenész megnyílik a stúdió falain kívül” – emeli ki Maka Gyula, aki a kulisszák mögött, öltözőkben, büfékben készít interjút a művészvilág nagyjaival.

„Általában csak a nyitókérdéssel készülök, minden másban a beszélgetőpartner reakcióira hagyatkozom. Hagyom, hogy beszéljenek és azt mondjanak el, amit szeretnének, olyan történeteket osszanak meg, amelyek fontosak számukra. Kötetlen 30 perc ez, amelyben a meghittséget az adja, hogy nem a viszonylag „steril” stúdiókörülmények között beszélgetünk. Remek beszélgetésben volt részem Vida Péterrel és Faragó Andrással is, amelynek nemsokára a hallgatók is fültanúi lehetnek. Minden héten egy újabb ismert színésszel, zenésszel anekdotázom, amelyet pénteken esténként 18:00-tól hallhatnak a Rádió Dikh-re kapcsolva” – tette hozzá Maka Gyula az Anekdota műsorvezetője.